06-52/531-513 ugyfelszolgalat@dvparking.hu 4027 Debrecen, Füredi út 27. I. emelet
HU
Hírek
Sajtóközlemény - Új belvárosi parkoló nyílik a Széchenyi utcán
2019. május 03.

2019 nyarán átépül a Dósa nádor tér és a Csapó utca. A területen megszűnő parkolók kiváltására új helyen, a Széchenyi utcán biztosítunk megállási lehetőséget az autósoknak – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester és Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője.

Az Új Főnix Terv Zöld város programjának részeként átépül a Dósa nádor tér és a Csapó utca belvárosi szakasza. Az érintett terület sétatérré alakul át, itt kap majd helyet az új Szent István szobor és méltó körülmények közé kerül a virágpiac is.

Az átépítés kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás május második felében zárul. Ha eredményes lesz a pályázat, akkor 2019 júniusában a nyertes vállalkozó hozzákezdhet a munkához, ezért le kell zárni az autósforgalom elől a Dósa nádor teret és a Csapó utca érintett szakaszát. A területen összesen 179 parkoló szűnik meg.

- Annak érdekében, hogy ne okozzon problémát az, hogy a beruházás miatt parkolók szűnnek meg, új helyen, a Széchenyi utcán, a Debreceni Ítélőtábla mellett alakítottunk ki egy parkolót, ahol 300 megállóhelyet létesítettünk az autósok számára – jelentette be az új parkoló megnyitóján Barcsa Lajos alpolgármester.

Az új parkolót ugyanúgy az önkormányzat tulajdonú DV Parking Kft üzemelteti, mint a Dósa nádor téri és Csapó utcai parkolókat. A parkolóban ugyanazokkal a feltételekkel és ugyanazért a díjért lehet megállni, mint a megszűnő helyeken.

- Abban bízunk, hogy az új parkoló segítség lesz azoknak az autósoknak, akiknek a belvárosban van dolguk. A Dósa nádor tér gyönyörű lesz és remélem, hogy elnyeri a debreceniek tetszését. Az a szándékunk, hogy a Régi Városháza Sas utcai szárnya alatt egy többszintes mélygarázst építsünk, amely véglegesen megoldja majd parkolás kérdését – mondta az átadón Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője.

Az új parkolót 2019. május másodikától használhatják az autósok, amelyet kiemelt övezeti parkolási díjjal vehetnek igénybe.