DV PARKING - FŐOLDAL
TUDATOS PARKOLÁS, ÉLHETŐ VÁROS    
06-52-531-513
ugyfelszolgalat@dvparking.hu
4027 Debrecen, Füredi út 27. I. emelet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Debrecen, Mester utcai parkoló


Debrecen, Déri téri parkoló


DV Parking Kft. és a DKV Zrt. Ügyfélszolgálata Debrecen, Füredi út 27. Malompark II.épület első emelet


Budapest és Pécs után Debrecenben is a DV Parking Kft. által üzemeltetett felszíni fizető várakozóhelyeken díjmentesen parkolhatnak a zöld rendszámmal rendelkező gépjármű tulajdonosok.


Debrecen, Nagyerdei mélygarázsban található az elektromos gyorstöltő állomás


Garázsok - eMobilitás - Parkolás


Ismerje meg 3D-ben a Kölcsey mélygarázst!

Tekintse meg 3D-ben a Kölcsey Központ alatti mélygarázst telefonról, számítógépről, vagy táblagépről!
Tovább >

Városközpont parkolók tarifái egységesek:

Hétfő-Péntek: 8:00-14:00-ig: 220Ft/fél óra (minden megkezdett fél óra) Hétfő-Péntek:14:00-18:00-ig: 110Ft/fél óra (minden megkezdett fél óra) Szombat: 8:00-14:00-ig: 110Ft/fél óra (minden megkezdett fél óra) Szombat 14:00-Hétfő 8:00-ig: 20Ft/fél óra (minden megkezdett óra) Hétfő-Péntek:18:00-08:00-ig: 20Ft/fél óra (minden megkezdett óra)

Debrecen, Déri Tér (Kiemelt övezet)


Debrecen, Nagyerdei mélygarázsban található az elektromos gyorstöltő állomás


A Városközpont parkolók tarifái egységesek:

Hétfő-Péntek: 8:00-14:00-ig: 220Ft/fél óra (minden megkezdett fél óra) Hétfő-Péntek:14:00-18:00-ig: 110Ft/fél óra (minden megkezdett fél óra) Szombat: 8:00-14:00-ig: 110Ft/fél óra (minden megkezdett fél óra) Szombat 14:00-Hétfő 8:00-ig: 20Ft/fél óra (minden megkezdett óra) Hétfő-Péntek:18:00-08:00-ig: 20Ft/fél óra (minden megkezdett óra)

Debrecen, Pallagi út


Debrecen, Hatvan utca (Kiemelt övezet)


Tisztelt Ügyfelünk!

  


Tovább >
Hírek
Szabad út az elektromos töltők telepítése előtt
2017-07-14

Magyar Közlöny 2017. évi 104. számában megjelent az elektromos autó töltő infrastruktúra üzemeltetésében érdekelt vállalkozások által régóta várt 170/2017. kormányrendelet, ami végre rendelkezik „az elektromos gépjárműtöltési szolgáltatás egyes kérdéseiről”. Mindez vélhetőleg meggyorsítja az elektromos töltőállomások telepítését, és ezzel hozzá járulhat az elektromos autók gyorsabb elterjedéséhez.

 Nagyerdei mlygarázs Gyorstöltő

A rendelet külön szereplőként határozza meg az elektromobilitás szolgáltatót és az elektromos töltőállomás üzemeltetőt. Míg az első a szolgáltatást nyújtja, tehát vele szerződik az autós a töltő használatáért, addig az utóbbi a töltőállomás és a töltőberendezés jogszabályoknak megfelelő üzemeltetését végzi. Ezen túlmenően meghatározza, hogy mi számít normál illetve nagy teljesítményű töltőnek. A rendelet 22 kW teljesítményig minden töltőt normál, míg afölött nagy teljesítményű kategóriába sorol.

 

A rendelet előírja a szolgáltatók számára, hogy a szolgáltatást előre megkötött szerződés és eseti megállapodás alapján is biztosítani kell, valamint rendezi a szolgáltatás árazásának lehetőségét is. Ezt a szolgáltató és az üzemeltető együttesen, jól érthető és átlátható módon állapítja meg, és elektronikus felületén, illetve amennyiben lehetséges a helyszínen is közzétesz.

A töltésért lehet idő és elhasznált áram alapján is pénzt kérni, de akár más árazási módszer is használható, amennyiben az jól átlátható.

Meg kell határozni a türelmi idő hosszát (percben) és az ezalatt fizetendő díj mértékét, illetve a türelmi idő lejárta után fizetendő díjat. A türelmi idő a töltési szolgáltatást már nem használó, de a töltőt továbbra is blokkoló járművek szolgáltató általi szankcionálása előtt nyitja meg az utat.
A rendelet külön kitér a töltőt töltés nélkül elfoglaló autók szankcionálására is.
A díj ebben az esetben lehet egyszeri vagy perc alapú is.

 

A kormányrendelet a kihirdetést követő 15. napon, tehát 2017. július 14-én lép hatályba, ezzel megnyitva az utat az elektromos töltőtelepítések előtt. Ez teszi lehetővé ugyanis, hogy az elektromos autótöltési szolgáltatásért a szolgáltatást biztosító pénzt kérjen illetve ennek a tevékenységnek a folytatására engedélyt kapjon. Ezzel lehetővé válik, hogy a telepített infrastruktúra akár nyereségesen, vagy ráfizetés nélkül üzemelhessen.

 

 

Ösztönző adókedvezmények

 

A parlament még 2017. június 13-án fogadta el az adótörvényeket és más kapcsolódó törvényeket módosító javaslatot, ami több törvény kiegészítésén keresztül biztosít adókedvezményt az elektromos autó töltőket telepítők számára. A társasági adó (TAO) törvényben adózás előtti eredményt csökkentő tételként jelölte meg az elektromos töltőállomás bekerülési értékének és az első három év becsült pozitív eredménye közti különbözetet (lehetővé téve a későbbi korrekciót).

A TAO alap és jövedelemadó alap kedvezményeket a 2017. június 30. után megkezdett beruházások vonatkozásában lehet alkalmazni.